PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

• Strefa premium

PGG oszczędza, bo likwiduje stanowiska kierownicze

08-09-2016 11:09
PGG oszczędza, bo likwiduje stanowiska kierownicze

- Dzięki prowadzonej przez nas racjonalnej i oszczędnej polityce kadrowej, liczba stanowisk dyrektorskich i kierowniczych zmniejszyła się zarówno w kopalniach, jak i centrali PGG - mówi Tomasz Rogala, prezes zarządu Polskiej Grupy Górniczej.

Dzięki utworzeniu kopalń zespolonych Polska Grupa Górnicza do końca tego roku zlikwiduje 660 etatów kierowniczych i administracyjnych. Dzięki temu spółka zaoszczędzi ok. 61 mln zł rocznie.

W PGG zaznaczają, że utworzenie od 1 lipca tego roku pięciu kopalń zespolonych w miejsce dotychczasowych jedenastu zakładów, pozwoli nie tylko na obniżenie kosztów wydobycia węgla, lepsze wykorzystanie infrastruktury kopalń oraz efektywniejsze wykorzystanie złóż, ale przyniesie także realne oszczędności związane ograniczeniem etatów kierowniczych w PGG.

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

Drodzy Użytkownicy!

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.