PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

JSW: konkurs na stanowisko prezesa

Autor: WNP.PL (JD)
09-08-2017 10:05
JSW: konkurs na stanowisko prezesa
Fot. Shutterstock

Jastrzębska Spółka Węglowa podała, że rada nadzorcza spółki wszczęła postępowanie służące wyłonieniu prezesa i jego zastępcy do spraw technicznych.

Na wiceprezesa zarządu firmy ds. strategii i rozwoju powołano Artura Dyczko.
Toczące się równolegle postępowanie na stanowisko wiceprezesa ds. technicznych zakończono bez wyłonienia kandydata. Rada nadzorcza podjęła decyzję o wszczęciu nowego postępowania na tę funkcję. Od marca tego roku w zarządzie JSW jest wakat na stanowisku wiceprezesa ds. technicznych, po odwołaniu z niego Józefa Pawlinowa.

Rada nadzorcza zdecydowała również o wszczęciu postępowania, które ma wyłonić prezesa zarządu JSW. Od marca JSW kieruje oddelegowany do pełnienia tej funkcji przez radę nadzorczą Daniel Ozon.

W czerwcu powierzono mu pełnienie obowiązków prezesa na kolejne trzy miesiące do 7 września włącznie, jednak nie dłużej niż do dnia powołania właściwego prezesa zarządu spółki. Prezes zarządu ma zostać wyłoniony we wszczętym obecnie postępowaniu.

NA GIEŁDZIE

Drodzy Użytkownicy!

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.