Oświadczenie zarządu spółki skladywęgla.pl

Autor: wnp.pl (JD)
05-02-2014 13:43

Składywęgla.pl wystosowały oświadczenie związane z karą nałożoną przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Spółka nie zgadza się z wydaną decyzją i odwołała się do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Węgiel sprzedawany przez składywęgla.pl nie miał takich właściwości, o jakich zapewniała spółka - stwierdziła w wynikach prowadzonego postępowania UOKiK. Konsumenci zostali wprowadzeni w błąd m.in. co do kaloryczności surowca. Nałożona kara to blisko 500 tys. zł. Czytaj więcej: UOKiK: spółka składywegla.pl wprowadzała w błąd
Poniżej prezentujemy treść oświadczenia wystosowanego przez zarząd spółki składywęgla.pl.

„Zarząd składywęgla.pl spółka z o.o. z siedzibą w Białych Błotach oświadcza, że w dniu 7 stycznia 2014 roku Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów doręczył decyzję, w której stwierdził, że spółka zaniechała praktyk mogących naruszać zbiorowe interesy konsumentów.

Spółka oświadcza, że w toku postępowania prowadzonego przez UOKiK wykazywała, że węgiel jaki kupuje od swoich dostawców oraz sprzedaje klientom to węgiel oczyszczony płukany.

Spółka składywęgla.pl oświadcza, że nie zgadza się z wydaną decyzją oraz zawartymi w niej zarzutami, czego potwierdzeniem są zadowoleni Klienci, a zatem skorzystała z przysługującego jej prawa do wniesienia odwołania do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów”.

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!