PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

KHW: Wojciech Zasadni odwołany ze stanowiska wiceprezesa?

22-09-2010 15:35

Ponoć Wojciech Zasadni został odwołany ze stanowiska wiceprezesa ds. produkcji Katowickiego Holdingu Węglowego.

Wojciech Zasadni, wiceprezes Katowickiego Holdingu Węglowego do spraw produkcji, ponoć został odwołany ze stanowiska 21 września.
Sytuacja jest kuriozalna, bowiem w samym holdingu nic o tym nie wiedzą - nie ma tego na piśmie, podobnie zresztą nie ma pisma dotyczącego odwołania prezesa zarządu Stanisława Gajosa, mającego zarzuty korupcyjne.

Sam Wojciech Zasadni nie przewija się w sprawie korupcji w górnictwie, nie ma go w gronie podejrzanych. Nikt nie wie, dlaczego miałby zostać odwołany.

Wiadomo tylko, że ma przybywać na urlopie od 21 września i że obecnie malowane są ściany jego gabinetu.

- To dziwna sprawa, Zasadni wygrał konkurs, wiceprezesem KHW był krótko, od 28 czerwca, a teraz go odwołano bez podania przyczyn - mówi nam przedstawiciel branży górniczej. - Tym bardziej to dziwne, bo jego nazwisko nie pojawia się przy aferze korupcyjnej w sektorze węglowym.

O odwołaniu wiceprezesa Zasadniego napisano też wcześniej w wydaniu internetowym Rzeczpospolitej.

Drodzy Użytkownicy!

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.