KHW: sześć osób ubiega się o stanowisko wiceprezesa ds. produkcji

Fot. Adobe Stock. Data dodania: 20 września 2022

W postępowaniu kwalifikacyjnym na stanowisko wiceprezesa ds. produkcji Katowickiego Holdingu Węglowego VII kadencji wpłynęło siedem zgłoszeń od kandydatów.

Po dokonaniu oceny zgodności zgłoszeń z wymaganiami określonymi w ogłoszeniu, do rozmów kwalifikacyjnych zostali zaproszeni: Józef Chrobak, Edward Gil, Jerzy Grzybek, Jerzy Kluka, Adam Szkarłat, Mariusz Wilkosz.

Dalsza część postępowania kwalifikacyjnego prowadzona będzie w piątek 25 marca.

Przypomnijmy: rada nadzorcza Katowickiego Holdingu Węglowego na posiedzeniu 18 i 19 lutego zakończyła postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko wiceprezesa zarządu KHW ds. produkcji bez wyłonienia kandydata. Stąd powtórzono postępowanie. Katowicki Holding Węglowy ma problemy z wydobyciem i stanowisko wiceprezesa do spraw produkcji jest w przypadku tej spółki bardzo istotne.

- Irytująca jest ta bierność właściciela - ocenia dla portalu wnp.pl Jerzy Markowski, były wiceminister gospodarki. - To źle, że do dziś nie obsadzono newralgicznego stanowiska wiceprezesa KHW do spraw produkcji.

Jerzy Dudała
×

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu

Podaj poprawny adres e-mail
W związku z bezpłatną subskrypcją zgadzam się na otrzymywanie na podany adres email informacji handlowych.
Informujemy, że dane przekazane w związku z zamówieniem newslettera będą przetwarzane zgodnie z Polityką Prywatności PTWP Online Sp. z o.o.

Usługa zostanie uruchomiania po kliknięciu w link aktywacyjny przesłany na podany adres email.

W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera i innych informacji.
Musisz zaznaczyć wymaganą zgodę

FORUM TYMCZASOWO NIEDOSTĘPNE

W związku z ciszą wyborczą dodawanie komentarzy zostało tymczasowo zablokowane.

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.